Sakk szelet

2008. 12. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Sárga tészta: 16 dkg margarin, 16 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 tojás, 12 dkg liszt, késhegynyi sütőpor.   Barna tészta: ugyanaz, mint a sárga, csak a 12 dkg liszt helyett 10 dkg lisztet és 2 dkg  kakaót teszünk bele.

Megsütjük a két tésztát,majd mindkettőt hosszában kettévágjuk. Baracklekvárral összeragasztjuk. Úgy, hogy a sárga tésztára barna kerüljön, majd újra sárga és barna. Ezután egy súlyosabb (kb. 0,5 kg-os) vágódeszkát teszünk rá (vagy egy tálcát rá fél kilós súlyt) és 1 óra hosszát pihentetjük. Majd egy éles késsel 1,5 centiméteres csíkokat vágunk belőle.Ezeket is váltakozva lekvárral összeragasztjuk.4 szeletből lesz egy rúd. A kész rudakat csokimázzal bevonhatjuk.

Jó étvágyat!  

Köszönjük szépen Lipécz Bernadettnek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket recept@donna.hu  e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top