Kinder Bueno szelet, ahogy Adrienn készíti:
Hozzávalók: 9 db tojásfehérje, 9 evőkanál cukor, 2 evőkanál étolaj, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 1/ 2 csomag sütőpor, 22 dkg vágott dió, 1/2 üveg mogyorókrém,1 csomag háztartási keksz.
Krém: 3/4 liter tej, 9 db tojássárgája, 38 dkg cukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 4 evőkanál liszt, 15 dkg csokoládé, 38 dkg margarin, tetejére tejszín.
A 9 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet , a zsemlemorzsát, és a vágott diót. Tepsibe tesszük, majd megsütjük, a meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
A tejből, tojássárgájából, cukorból, vaníliás pudingporból és a lisztből krémet főzünk, elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. A margarint két részre osztjuk és belekeverjük a sárga és a csokis krémbe. Kihűtjük.
A tésztát miután megkentük mogyorókrémmel, rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a keményre felvert tejszínt.
Édesszájúaknak ajánlom, nagyon finom, még azok is szokták szeretni, akik nem “süteményesek”. Jó étvágyat!
Olvassátok szeretettel Csóka Márta Kinder Bueno-ját is:
Hozzávalók: 6 db tojásfehérje, 6 evőkanál cukor, 1 evőkanál étolaj, 2 evőkanál finomliszt, 2 evőkanál zsemlemorzsa, fél csomag sütőpor, 15 dkg vágott dió, 25 dkg háztartási keksz, fél üveg nutella, 4 dl habtejszín, 2 db habfixáló.
A krémhez: fél liter tej, 6 tojássárgája, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás puding, 3 evőkanál finomliszt, 25 dkg ráma.
A tojásfehérjét a cukorral alapossan kikeverjük, majd az olajat, a zsemlemorzsát, lisztet és a sütőport óvatosan hozzáadjuk. Kivajazott, lisztezett közepes méretű tepsibe öntjük, és a tetejére szórjuk a diót. Kb. 20 percig sütjük, 150-180 fokon. A forró tészta tetejére rákenjük a fél üveg nutellát, és hagyjuk kihűlni.
A krém hozzávalóit keményre felfőzzük. Ha kihűlt a rámával kikeverjük, majd elfelezzük. Az egyik felébe 3 evőkanál kakaóport teszünk. Ezután a következő sorrendben rétegezzük: a nutellás tésztára rakjuk a vaníliás krémet, utána a meleg tejbe beáztatott keksz, majd a csokis krém. Legvégül a felvert tejszínhab.
Isteni finom!
Köszönjük szépen Csóka Mártának és Rutterschmidt Adriennek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket recept@donna.hu e-mailcímre! Ha tehetitek, fényképet is mellékeljetek a recepthez, így a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!