Hozzávalók (12 személyre) : 1 egész tyúk, 2 adag leveszöldség, 3 liter húslé, 4 dl tejszín, 14 dkg vaj, 6 dkg liszt, 2 tojássárgája, Fél dl fehérbor.
A tyúkot a leveszöldséggel és a húslével legalább 2 órán át főzzük. Majd a tyúkot kicsontozzuk. A melle húsát vékony csíkokra vágjuk és félre tesszük. A tyúk többi részét pépesítjük. Vajas rántást készítünk és tejszín felével lazítjuk. A másik felét a két tojássárgájával elkeverjük. Majd a fenti anyagokat egyesítjük. Fehérborral megbolondítjuk. Levesbetétnek a melle húsát adjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Köszönjük szépen Mészáros Teréziának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket recept@donna.hu e-mailcímre! Ha tehetitek, fényképet is mellékeljetek a recepthez, így a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!