Sertésszűz sörmártással

2009. 01. 31.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Sziasztok, gondoltam küldök egy receptet Nektek, nekem nagyon bejött és annak ellenére, hogy sör van benne, még a barátnőm is evett belőle, pedig utálja a a sört. Ez egy férfias étel, de nem csak férfiaknak :-)  Íme a recept:

Hozzávalók: 40 dkg sertésszűz, 4 gerezd fokhagyma, olívaolaj, 1 csokor petrezselyem, 2 dl tejföl, 4 adag burgonya krokett, só, bors.

Mártáshoz: 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál mustár, 2 evőkanál liszt, 1,5dl sör, 1,5 dl víz, 1 csomag zellerszár, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors.

A húst felszeleteljük, sóval, borssal ízesítjük, majd megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel és fokhagymával. Egy serpenyőben a húst kevés olívaolajon a fokhagymával és a petrezselyemmel megsütjük, majd megfordítjuk.

A visszamaradt zsiradékon karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a mustárt, az apróra vágott zellert, petrezselymet és a fokhagymát. Amikor már félig megpuhultak a zöldségek, akkor hozzáadjuk a lisztet és a sört, végül összeforraljuk. 3-4 perc elteltével felöntjük a 1,5 dl vízzel és tovább forraljuk amíg krémes mártást nem kapunk. Az így kapott mártást a húsra öntjük, mellé burgonyakrokettet és tejfölt kínálunk.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Török Tamásnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top