Sminkiskola 18. – A klasszikus smink

2008. 12. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A klasszikus külső gyökerei addig a nőig nyúlnak vissza, aki először rúzsozta a száját. Fő jellemzői a kevés, vagy semmi alapozó, a vörös ajak és fekete spirállal hangsúlyozott szemek. E bármikor viselhető smink elkészítéséhez szükségünk lesz szemöldökkefére, csillámos, folyékony szemhéjfestékre arany árnyalatban, szemhéjecsetre a felvitelhez, szempilla-göndörítőre, fekete szempillaspirálra, az ajkak természetes színéhez hasonló árnyalatú ajakkontúr-ceruzára és matt, vörös rúzsra.

 
Ha szükséges, radírozzuk le arcunkat és vigyünk fel egy kevés alapozót. Szemöldökünket belül fésüljük kifelé, a végénél pedig lefelé. Ezután szemhéjecsettel simítsunk aranyszínű szemfestéket a szemhéjra. Göndörítsük be pilláinkat és fessük ki a felső szempillasort fekete spirállal. Ezután kontúrozzuk ajkainkat, majd következhet két réteg vörös rúzs – és már el is készültünk!
E smink elkészítése előtt érdemes alaposan leradírozni és hidratálni arcunkat. Mivel nem viselünk alapozót, az apró bőrhibák is sokkal feltűnőbbnek hatnak. A klasszikus smink tehát lehet hétköznapi viselet, de bármilyen alkalomra kitűnő választás!

Kapcsolódó anyagok:

$$1787$$

$$1835$$

$$1849$$

$$1866$$

$$1978$$

$$1982$$

$$2076$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top