Hozzávalók : 50 dkg darált keksz, 10 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 1 mokkáskanálnyi rumaroma, kókuszreszelék, tej, esetleg lekvár.
A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, és a szobahőmérsékletű vajjal. A tejből annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Lehet lekvárral is ízesíteni. Egy keveset félre teszünk belőle mert abba a végén kakaóport teszünk, abból lesz a kalapja. Ha valaki szereti jó kókuszosan, akkor kevés darált keksz helyett tehet a tésztába is kókuszreszeléket. Nedves kézzel golyókat készítünk belőle és egyenként megforgatjuk őket a kókuszban. Összeállítjuk a hóemberkéket, egy kicsit összenyomkodjuk a 3 részt, hogy szét ne jöjjenek.
Az orra zizi, a szeme felaprított mazsola, a kabát gombok pedig francia drazsé. Kellemes időtöltést!
Köszönjük szépen Fehér Ildikónak! Továbbra is várjuk a receptjeiteket és a róla készült fotót a recept@donna.hu e-mailcímre!