Sonkás tejszínes spagetti

2009. 11. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egyik kedvenc, gyors tésztaételem receptjét szeretném megosztani veletek!

Hozzávalók: 35-40dkg spagetti tészta, 1 kis doboz tejföl, 1 tömlős sajtkrém - lehet füstölt is, 1 kis doboz főzőtejszín, 40 dkg sonka, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, petrezselyem.

A vékony csíkokra felszeletelt sonkát kevés olajon megpirítom. Ez idő alatt a tészta vizét egy evőkanál sóval felteszem főni. A tejfölt, a sajtot, a tejszínt összekeverem a reszelt vagy zúzott fokhagymával, pici sóval, borssal. Amikor a sonka megpirul, ráöntöm a keveréket, és lassú tűzön addig forralom, amíg a tészta megfő. A keverékbe durvára aprított petrezselymet hintek, majd összekeverem a lecsöpögtetett tésztával.

Tálalásnál kevés petrezselyemmel és reszelt sajttal hintem meg. Isteni finom étel, és kb. 25-30 perc alatt készen van. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Borsodi Tímeának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top