Sörben párolt, pirított csülök

2010. 04. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

1 kicsontozott csülök (80 dkg), 1 nagy vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 üveg világos sör, 1 evőkanál borecet, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 babérlevél, csipetnyi cukor, őrölt szerecsendió, szegfűbors és gyömbér, 1 kiskanál majoránna, só.

A csülköt bőröstül 1,5 centis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk és az olajon a hússal együtt megpirítjuk. A liszttel megszórjuk, majd ráöntjük a sört. Az összes ízesítőt és fűszert rászórjuk, lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk, közben gyakorta megkeverjük. Utána tepsibe terítjük, és forró sütőben gyakori kevergetés mellett 10-15 perc alatt megpirítjuk. Burgonyapüré, esetleg főtt tészta illik hozzá köretnek.

Köszönjük szépen Nagyné Pápai Katalinnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

 
 


Szerző

donna.hu



Scroll to Top