Érdekességek az orvostudományból

2010. 04. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tengeri halakkal a fiatalságért

A tengeri halakban - mint a hering és a makréla - lévő Omega 3 zsírsavak tovább tartanak bennünket fiatalon. A kaliforniai egyetem kutatói felfedezték, hogy az Omega 3 zsírsavak bizonyíthatóan gátolják a test sejtjeinek korai öregedését.

A jó tettek utánzásra késztetnek

A jó tettek megfigyelése nemcsak felemelő, meleg érzést kelt a mellkasunkban, hanem kívánságot is ébreszt, hogy jobb emberré váljunk, aki önzetlenül cselekszik. A Cambridge-i Egyetem vizsgálatai kimutatták, hogy aki másokat jó tett közben megfigyel, maga is könnyebben segít .

A kézi masszázs segít a narancsbőr eltüntetésében

Krémekkel alig lehet a narancsbőrön javítani. Az Ankarai Egyetem kutatói vizsgálatuk során kiderítették, hogy a kézi masszázs mégis segít. Hatvan résztvevő hölgy vizsgálata során azt tapasztalták, hogy a narancsbőr a rendszeres masszás hatására többé-kevésbé láthatóan visszafejlődött.

A keserű csokoládé csökkenti a szélütés kockázatát

A Hamilton Egyetem kutatói felfedezték, hogy a keserű csokoládé nemcsak a szívünket, hanem az agyunkat is védi. Heti legalább 5 dkg csokoládé fogyasztása 46%-kal csökkenti a szélütés rizikóját. Ennek oka a csokoládé flavonoid tartalma.

Napi egy pohár bor segít a hölgyek karcsúságát megőrizni

Nyolcezer 40 év feletti hölgyet hosszú ideig megfigyelés alatt tartottak a Bostoni Egyetem kutatói. Megfigyeléseik szerint, aki naponta egy pohárka jó minőségű bort fogyaszt, jobban meg tudja őrizni a karcsúságát, mint mások. A sörnek is hasonló hatása lenne, de a napi alkoholmennyiség nem haladhatja meg a 25 grammot.

-Németh Ágnes-



Szerző

donna.hu



Scroll to Top