Spanyol tokány

2010. 07. 31.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

80 dkg marhalábszár, 2 húsleveskocka, 3/4 dl ketchup, 1 gerezd fokhagyma, kiskanálnyi mustár, 3-4 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 15 dkg gomba, só, őrölt feketebors, olaj.

 

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk, majd megforgatjuk benne az apró kockákra vágott marhahúst. Felöntjük 0,5 l vízzel. Beletesszük a húsleveskockát, a ketchupot, a megtisztított fokhagymát, egy csapott kiskanálnyi mustárral, kevés sóval és borssal ízesítjük. Jó 1 órát sütjük. Ha a hús megpuhult, beletesszük a  2 szeletelt zöldpaprikát, a megtisztított és cikkekre vágott gombát. Rövid lével puhítjuk meg. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen!  Továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top