Sting, Alanis Morissette és Harison Ford - mi köti össze őket?

2011. 03. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Szomorú, de igaz, civilizációnkkal egyre rohamosabb tempóban pusztítjuk a Földet. Szerencsére mind többen vannak azok, akik belátják, ez így nem mehet tovább, és természettudatos, zöld életmódra váltanak. A környezetbarát életvitel elkötelezett híveinek szépen gyarapodó táborához a világ legismertebb celebritásai közül is egyre többen csatlakoznak.

Cate Blanchett

A Golden Globe-díjas színésznő Ausztráliában él, sydney-i otthona az utolsó szögig a környezettudatosságot hirdeti, áramellátását teljes mértékben napenergia fedezi. Blanchett emellett rendszeresen adakozik a helyi erdőségek megmentésén munkálkodó Forest Guardians nevű szervezetnek is.

Pierce Brosnan

A jóképű 007-es ügynök a tengeri emlősök és a lápok megmentése mellett tette le a voksát, és a National Resources Defense Council (Természeti Erőforrások Védelmi Tanácsa) által szervezett kampány élére állt a haditengerészeti szonárok bálnákra gyakorolt negatív hatása ellen. Munkájáért 1997-ben kitüntetést kapott.

 

Cameron Diaz

Charlie szőke angyala az MTV Trippin’ című utazós sorozatában szintén híres barátaival, például Drew Barrymorre-ral, Jessica Albával és Justin Timberlake-kel utazott el számos egzotikus, ám veszélyben lévő helyre Chilétől a Yellowstone Nemzeti Parkig. Mondhatni, globálisan gondolkozott a környezetvédelem témakörében.

Leonardo DiCaprio

A Titanic mostanra megemberesedett szépfiúja 1998-ban környezetvédő alapítványt hozott létre, hibrid autót vezet, illetve ő Az utolsó óra című 2007-es, a globális felmelegedési válságról szóló dokumentumfilm producere és narrátora.

Harrison Ford

A hol űrpilótaként, hol pedig kalandvágyó régészprofesszorként domborító színész a Conservation International nevű természetvédő szervezet elnökhelyettese, 2002-ben Global Environmental Citizen Awarddal (szabadon fordítva: globális ökopolgár díj) tüntették ki, sőt, a bolygóért tett tevékenységét azzal is elismerték, hogy egy közép-amerikai hangyafajt neveztek el róla.

Alanis Morissette

A magyar gyökerekkel is büszkélkedő énekesnő az alaszkai olajkitermelés ellen kampányol, otthonában napenergiát alkalmaz. Környezetvédő aktivitását 2003-ban az Environmental Media Association ki is tüntette.

Sting

A mozgalmas életpályával büszkélkedő brit zenész humanitárius és környezetvédelmi téren is rendkívül aktív. Utóbbi területen ő alapította a Rainforest Foundationt, az esőerdők megmentéséért küzdő szervezetet.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top