Stohl-ügy: nincs ítélet! Folyt. köv. szeptember 6-án

2011. 06. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Stohl ügye ma minden bizonnyal viszi majd a sajtót, mindenhol főhírként szerepel, ezért mi sem hagyjuk ki. Amit eddig tudni lehet:

FRISSÍTVE!

2011. június 21. 10:00

Már kora reggel nagy volt a tülekedés a bíróság előtt, ahol a tárgyalás folyik. A hírek szerint annyian szerettek volna jelen lenni, hogy az eredeti helyszín helyett egy nagyobb termet kellett választani. A színész szakma legjava is képviselteti magát. Olyan nagyságok jelentek meg Stohlt támogatásukról biztosítva, mint Bodrogi Gyula, Törőcsik Mari, Kulka János, Alföldi Róbert, Sváby András, Kern András és Garas Dezső.

A terem lassan telt meg, mivel egyszerre csak három ember mehetett be, kint pedig egyre nagyobb lett a sor, míg egyszer csak kirakták a megtelt táblát. A tárgyalás elkezdődött. Ha valaki nem tudná, tárgyalás közben rágózni nem illik: Kulka Jánost ki is küldték, akkor mehetett vissza, mikor kiköpte rágóját.

Az ügyvéd egy DVD-t szeretett volna megmutatni a jelenlévőknek, a bírónő azonban ezt nem engedte, közvetlen ezután előkerültek a napokban sokat emlegetett elmeorvosi vélemények, az igazolások Stohl drogellenes kampányáról, a levelek az iskoláktól, valamint a sok neves színész által aláírt levél is, mely a bíróságot a letöltendő büntetés elvetésére kéri.

A dokumentumok birtokában a bírónő szünetet rendelt el és az érintettek kivonultak, hogy átnézzék azokat. Az egyik bulvár oldal szerint egyébként még az is megeshet, hogy nem születik ma döntés, ugyanis Stohl ügyvédje a tévének azt nyilatkozta az imént, „az ügy folytatódni fog.”

Mi is folytatjuk…

Az ügy korábbi állásáról itt olvashattok.

2011. június 21. 10:40

A bírónő az ülést hivatalosan is tárgyalássá nyilvánította, eddig ugyanis ez volt az akadálya annak, hogy az újabb bizonyítékokat bemutassák. Hamarosan érkeznek a szakértők, addig is Stohl András újabb vallomást tett. Ebben az új keletű amnéziát próbálják bebizonyítani.

Stohl eddig elmondta, hogy szerzett különböző sérüléseket, köztük egy fejsérülést is, de ezekről azért nem számolt be, mert azt gondolta, az általa másoknak okozott sérülések mellett annyira eltörpülnek, hogy nem érdemes beszélni róluk. A baleset után sokáig fájt a feje, ami furcsa volt, ő maga sok mindenre nem is emlékszik, a fejsérülését is csak napokkal később vette észre, aminek bizonyítéka is van. Az autó légzsákján vérnyomok találhatóak.

Közben szó esett a pénzbeli kártérítésről is, melyet eddig és majd ezek után fog fizetni a sérülteknek, illetve arról, hogy jelenleg 7 gyermeket tart el, nővére családjáról is ő gondoskodik, mióta sógora életét vesztette, illetve édesanyját is támogatja anyagilag.

Stohl a résztvevők, de még a bírónő szerint is nagyon megtört. Végre felfogta tetteinek súlyát. Gyakran elcsuklik hangja, nehezen viseli az óriási nyomást, a sírás kerülgeti.

A tárgyaláson most 1-2 órás szünet következik.

Érdekes adalék:

Ha a bíróság úgy dönt, elengedi a letöltendő büntetést, nyilván sokan fogják majd felróni azt az igazságszolgáltatás következetlen rendszerének, melyben a híres, azaz befolyással bíró ember nem ugyanolyan elbánásban részesül, mint az egyszerű, hétköznapi társai. Ám érdemes azt is figyelembe venni, hogy a hozzáértők szerint eddig Magyarországon még nem volt példa rá, hogy valaki ilyen kemény büntetést (2 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetést) kapjon hasonló eljárás folyamán. Dr. Ruttner György, a színész jogásza élt is a lehetőséggel és korábbi tárgyalásokon, illetve nyilatkozatai alkalmával jelezte, nem tartja rendben lévőnek, hogy Stohl népszerűségét felhasználva kíván az igazságszolgáltatás precedens értékű ítéletet hozni. 

2011. június 21. 12:55

Még mindig szünet van...

2011. június 21. 13:13

A tárgyalás folytatódik. Jelenleg a szakértők szerepelnek. Pali bácsi - ahogy Stohl hívja - lába a baleset után közvetlen még nem volt rövidebb, a mostani vizsgálatok viszont azt mutatják, hogy azóta megrövidült, ami maradandó károsodásnak minősül. A kérdés, amit tisztázni kellene, hogy a baleset hatására történt az elváltozás vagy Pali bácsi korának köszönhetően. Illetve vita tárgyát képezi az is, tényleges rövidülésről van-e szó, mivel az ilyesmit "nem radiológiailag mérik", hanem centivel, ami viszont nem eredményez minden esetben pontos méréseket. Kár, hogy nem lehetünk ott, kezd ez a dolog izgalmassá válni...

Közben Ruttner fogást talált a szakértőn. Előfordulhat, hogy a papírok hiányosan lettek kitöltve, így nem lehet pontosan tudni, mikor történt a vizsgálat, mely megállapította a maradandó egészségügyi károsodást. Ez komoly hiba lehet.

Továbbra sem tudnak megegyezni a kérdésekben... A Velvet szerint gyanús, hogy nem születik ma ítélet.

2011. június 21. 15:20

Tovább folyik a vita az időpontokról. A probléma lényege, hogy a vizsgálatokat igazoló papírok szerint decemberben még nem volt baja Pali bácsi csípőjének, ám a januári vizsgálatok szerint már van. A kérdés tehát, hogy az időközben történt változás betudható-e a balesetnek vagy sem, nem lehetséges-e például, hogy a nem megfelelő gyógytorna okozta a gondot. A szakértők nem tudtak egy álláspontra jutni, közben a vizsgálatot végző orvos kiment telefonálni, hogy a titkárnőjétől érdeklődjön, tud-e pontos időpontokat mondani a vizsgálatokhoz.

Ruttner nagyon jól játszik a szavakkal, hangsúlyokkal, a sok, az orvosok részéről megválaszolatlanul maradt kérdés helyzetbe hozza.

Megérkezett a Stohl András agyrázkódása miatt behívott szakértő is, aki arról beszélt, hogy milyen látványos vagy nem látványos jelei lehetnek az agyrázkódásnak. A többi szakértő nem feltétlenül ért vele egyet, de abban megegyeztek, hogy Stohl helyszínen tanúsított viselkedése betudható akár a fejsérülésnek.

Közben az is kiderült, a bírónőnek jó a humora. Akik ismerik, azok állítják, lesz ma ítélet is.

Újabb szünet…

2011. június 21. 15:50

Megint lefolyt egy rövidebb diskurzus Pali bácsi lábának hosszáról, de már a bírónőnek is elege volt, úgyhogy lefújta az orvosi szakzsargonnal dobálózókat. Továbbá nem akarta meghallgatni a berendelt tanúkat sem, mivel véleménye szerint a dokumentumokból minden kiderült. Stohl élettársa sem tehetett vallomást. A reggel említett DVD következik. Ezt fogják most végignézni, mivel Ruttner szerint nagy jelentősége lehet a végső döntésben az előző tárgyalások egyikén készült felvételnek.

2011. június 21. 15:58

A felvétellel kapcsolatban Dr. Ruttner később fogja elmondani a véleményét, hogy mikor, még nem derült ki. Stohl még annyit hozzáfűz, a holnapi nap folyamán egy nagyobb, millió feletti összeget fog utalni Pali bácsinak. A bírónő szerint jól teszi. Ítélethirdetés nem lesz, következő tárgyalás szeptember 6-án...

2011. június 21. 16:06

És ami a DVD-n látható: Dr. Ruttner szerint egy korábbi tárgyaláson eljárásjogi hiba történt, ugyanis nem ismertették a vádlottal a jogait, ami akár az egész eddigi eljárás hatályon kívül helyezését is eredményezheti. Ha ez így van, kezdődik minden előről... 

forrás: Velvet



Szerző

donna.hu



Scroll to Top