Meg vagy meggymag! - Készítsünk gyógypárnát

2011. 06. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az általában feleslegessé vált meggy- és cseresznyemag a téli időszakokban kiváló szolgálatot tehet, nemcsak a felnőttek, de a gyermekek részére egyaránt: bújtassuk gyógypárnába!

Ugyan hosszabb időbe telik a kivitelezése, mint a babzsáknak, de megéri a fáradozást, hiszen számos funkciót betölthet a családon belül. Régi ruhaneműből, hulladék anyagból varrt vászontasakba töltve ugyanis hűtő-fűtő és masszázspárnaként szolgálhat, nem mellesleg pedig játékfunkciót is betölthet! Íme hát az egyszerű recept!

A meggymagokat alapos tisztítást és szárítást követően kell a vászontasakokba tölteni. Többszöri öblítéssel, mosással érhetjük csak el, hogy a gyümölcshúst maradéktalanul eltávolítsuk. Ha a művelet nem megy egyszerűen, alkalmazzunk szivacsot vagy dörzsit, majd a magokat mintegy háromnegyed órát főzzük egy tasak szódabikarbónával dúsított vízben. A tiszta magokat ezután lecsepegtetjük, majd megszárítjuk napon vagy a sütőben, legkisebb fokozatra állítva.

A meggymagokat lehetőleg természetes anyagból varrt vászontasakba töltsük, mely ezután sütőben felmelegítve fűtő-, mélyhűtőben lehűtve pedig hűtőtasakként tehet majd jó szolgálatot a gyermekeknél fájós pocak, fül, kficamodott boka stb. esetén. A magokkal töltött vászontasak egyébiránt masszírozóként is szolgál, a tenyérben morzsolgatva elűzi a stresszt, nyugtat, érdemes kipróbálni! És hogy mi legyen vele, ha a gyógyhatására nincs szükség? Elő a szekrényből és irány a játék! Szabadon dobálhatják a srácok, dekázhatnak vele, nincs is ennél jobb móka!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top