Hozzávalók: tarkabab, só, cukor, bors, bármilyen ízlés szerinti fűszer, olíva olaj, 1 szál sárgarépa, 3-4 db vöröshagyma, 1 db citrom Készítheted tarka vagy fehér babból. Áztatás után, kevés vízzel felteszed főni. Fűszerezed sóval, leheletnyi cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, majoránnával, borssal, babérlevéllel, szerecsendió virággal, csomborral, fokhagymával, kaporral és, még ami az eszedbe jut. Egy szál sárgarépát is rakok bele. Ezek után, felforralom a tűzhelyen, majd lefedve a fazekat, betolom a sütőbe egy órára. Közepesnél kisebb lángra állítom a gázt. Amíg a bab puhul, 3-4 fej vöröshagymát karikára vágok. Megszórom sóval, borssal, cukorral. Egy kis idő után belecsavarok egy egész citromot. Ha a bab már megpuhult, leszűröm, hozzáadom a hagymához, egy evőkanál olíva olajjal elkeverem.
Mire kihűl, összeérnek az ízei.
Köszönjük szépen Fekete Évának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!