Szedres-málnás sütemény

2009. 01. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

4 tojás, 4 evőkanál víz, 16 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, szeder, málna, darált dió.  

 

A tojásfehérjét a hideg vízzel és csipet sóval keményre felverjük, a cukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, a tojássárgájával nagyon habosra keverjük és a fehérjéhez adjuk. A sütőport a lisztbe keverjük és több adagban a krémbe szitáljuk, óvatosan beleforgatjuk. Vajjal kikent és liszttel beszórt tepsibe öntjük, a szedret és a  málnát félbe vágva a tetejére szórjuk és meghintjük vaníliás cukorral. Végül darált diót szórunk rá. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd a hőt 180 fokra visszavéve készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kihűlni, utána kockára vágva tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Bakulár Tamásnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top