Szellemvadász kutya

2011. 03. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Sötét éjszaka, különös suhogó, kopogó hangok, hideg áramlat, holott a levegő meg se rezdül. A gazdi kedvenc ölebe szűkölve hátrál a sarokba, tekintetét a szoba másik végére szegezve, mintha lenne ott valaki, pedig láthatóan nincs. Vagy mégis? Talán egy szellem?

Rebesgetik, a háziállatok érzékelik a nem evilági entitások jelenlétét, a rémregényekben, horrorfilmekben gyakran találkozhatunk is olyan kutyákkal, macskákkal, madarakkal, amelyek látják és hallják azt, ami a mi érzékszerveink felfogóképességének határán már kívül esik.

Maddie azonban nem csupán egy fantázia teremtette világban találkozik túlvilági lényekkel. Ő ugyanis egy szellemvadász eb, aki a tévé képernyőjén is megmutatja képességeit a Ghost Hunters című sorozatban, mely a Syfy nevű csatornán fut, és a Discoveryn is látható Szellemvadászok című szériához hasonlít.

Az immár hetedik évadát élő Ghost Hunters vezéralakjai, Jason Hawes és Grant Wilson eddig főként hiperérzékeny műszerek segítségével próbálták leleplezni a másvilágról hozzánk kóboroltakat. Most azonban már a direkt szellemvadászatra kiképzett eb is a segítségükre lesz. Majd elválik, hogy milyen sikerrel.

Vajon mit érzékelnek házi kedvenceink, mikor minden kézzel fogható magyarázat nélkül furcsán viselkednek? Az biztos, hogy érzékszerveik a miénktől eltérő tartományokból érkező ingereket is képesek felfogni, így aztán valóban megeshet, hogy tényleg látnak, hallanak, szagolnak olyan dolgokat, melyeknek a létezését mi csak halványan sejtjük. Lehet, hogy ezek pont szellemek, de az is lehet, hogy egészen más jelenségek, melyek mindezidáig rejtve maradtak a tudomány előtt. Egyszer talán ezekre a titkokra is sikerül fényt derítenünk.

 Van véleményed? Érdekel egy téma, amiről még nem volt itt szó? El akarod mondani? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz és mesélj, kérdezz! 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top