Szerelemmel a szívroham ellen?

2010. 10. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A szerelem a beteg szíveken is tud segíteni és még a túlélési esélyeket is tudja fokozni az infarktus után. A Berkeley  Egyetem tudósai jöttek rá erre. A szerelem jót tesz a szívnek. Nemcsak annak, aki szerelmet kap, ám az is, aki szerelmet ajándékoz, tovább marad fiatal és egészséges.

A kutatók ezt egy hosszú időt igénybevevő vizsgálattal derítették ki. A szeretetteljes atmoszféra a családban, partnerek és barátok között redukálja a stresszt, a félelmet és a depresszív hangulatokat.

A tanulmány által a kutatók arra az ismeretre jutottak, hogy a szerelem és a vonzalom egyértelműen pozitívan hatnak a szívre és keringési rendszerre.

A tanulmány azt is kimutatta, hogy a szerelem, amely pozitív szociális kontaktusokban mutatkozik meg, a szívinfarktus utáni túlélési esélyeket lényegesen növeli.

A szerelem és a vonzalom, barátság, zavartalan szociális háló akkor is fontos, amikor arról van szó, hogy szív- és keringési megbetegedéseket megelőzünk. Az emberi szív számára nem létezik jobb gyógymód a szerelemnél és a barátságnál. Ez a két érzelem nemcsak csodálatos boldogságérzetet közvetít, hanem arról is gondoskodik, hogy szívünk egészséges és erős maradjon.

Ezért lehetőleg minél többször adjunk ebből a csodálatos érzésből, tanácsolják a kutatók.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top