Tejszelet, ahogy én készítem

2010. 10. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ez egy nagyon finom, tejszelethez hasonló süti, egyszerűsítve, mert az idővel néha hadilábon állok.

A tésztához: 10 tojás 9 kanál finomliszt 9 kanál porcukor 1 cs. sütőpor A krémhez: 500 ml cukrász tejszín 1 cs. főzés nélküli pudingpor, vaníliás 2 cs. vaníliás cukor Tetejére: porcukor 1 tábla csoki 2-3 kanál étolaj

 

Hagyományos piskótatésztát készítünk, azzal a különbséggel, hogy én porcukrot teszek a tojássárgájába és nagyon keményre verem a habot, így picit másabb lesz a tésztája.

A tojások sárgáját alaposan kikeverem a porcukorral, amíg fehéredik. A fehérjékből nagyon kemény habot verek, majd beleszitálom a lisztet, sütőport, és óvatosan, könnyedén belekeverem a tojássárgáját is. A masszát  kétfele veszem, és két lapot sütök, én a közepes tepsiben szoktam, abba elég. Közben elkészítem a krémet: a tejszínt elkezdem kézi vagy gépi habverővel alacsony fokozaton verni, két cs. vaníliás cukrot még hozzáadva.(Fontos, hogy a cukrász tejszínnel jól lehűtve dolgozzunk.) Mikor elkezd habosodni, belekeverjük a pudingport és azzal verjük tovább. Szépen elkezd majd sűrűsödni. Nem szabad sokáig verni, mert a krém darabos lesz, épp csak álljon össze, úgy lesz könnyű. (Ha véletlenül darabos lesz, akkor sincs baj, az íze isteni, csak a látvány nem lesz olyan szép, de oda se neki, jártam már úgy.) A kihűlt piskótalapok közé kenem. A tetejére porcukrot simítok, nem szórni kell, hanem egyenletesen rásimítani, én a kanál hátával szoktam. Majd egy tábla csokit megolvasztok, kikeverem 2-3 kanál étolajjal, és a porcukor tetejére csíkozom-csurgatom. Kis időre hűtőbe lehet tenni. Nagyon finom, gyors süti, nálam szinte azonnal elfogy.
Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top