Szex-szülinapok I.

2009. 01. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az első szex-szülinap valamikor a tinédzserkor közepe- vége táján köszönt be. Ez az időszak az, amikor minden addigi rend felborul. Épphogy megtanulta az ember lánya a szabályokat, s most hirtelen maga sem érti miért, elkezdi felrúgni azokat. Változtatni akar, valami mást, újat szeretne. Hirtelen kinyílik a világ, lepattan a szemellenző, valós színben tűnik fel a szülők és a felnőttek világa, s habár kritikusan, de annál nagyobb kíváncsisággal kezdik kutatni annak titkait.

Cigaretta, alkohol, esetleg a drog is, és a szex az, ami a legizgalmasabbnak tűnik a „szabadvilág” kincseiből. Más szóval beindul a biokémiai vegykonyha, áradnak a hormonok, az érzelmek, s ha ezeknek útjába akad valaki, már csak egy csipetnyi bátorság kell, hogy a kamasz engedjen az őserővel feltörő kíváncsiságnak.

„Tizennégy éves múltam, amikor beleszerettem Laciba. Elkezdtünk járni. Főleg moziba. Soha annyi filmet nem ültem végig, de látni szinte egyiket sem láttam.

Egymást fedeztük fel, csókok, simogatások, minden volt, ami a mozi félhomályában megtörténhetett. Fokozatosan – a mai tizenéveseknek talán nevetségesen sokáig – jutottunk el a lényegig. Tizennyolc éves voltam, amikor tényleg lefeküdtem vele, de a szüzességem már előtte elveszítettem egy simogatós délutánon” – meséli a negyvenhárom éves Gabi.

Vele egyidős barátnője, Ági egészen máshogy élte meg a dolgokat: „Kisiskolás korom óta tetszem a fiúknak. A mai fejemmel, nem értem miért, azaz, talán mégis. A gyerekkori képeimet visszanézve inkább csúnyácska voltam, mint szép, semmi érdekes nem volt bennem, mégis, mióta az eszemet tudom, körülvettek a fiúk. A párom azt mondja, a szememben már tizenegy évesen is az a tűz látszott, ami ma a legvadabb estéket harangozza be a számára. Már nagyon korán érdekelni kezdett, hogy mi történhet egy fiú és egy lány között.

Nyolcadik végéig sikerült visszatartani a kíváncsiságomat, az első nyári diszkóból viszont már szűzhártya nélkül, egy új élménnyel és még több kíváncsisággal mentem haza. Ez utóbbit máig sikerült megőriznem.”

A két beszélgetésre több évi ismeretség után, egy spicces- mosolygós lánybulin került sor. Nem pirultunk bele, csak leheletnyi zavar játszott az arcunkon. Tizenhat éves ismerősöm viszont a legnagyobb természetességgel osztotta meg velem szexuális életének eseményeit. „A suliban a csajoktól mást sem hallottam már jó ideje, minthogy ki milyen klassz csaj az ágyban, és hogy mennyire elájulnak tőle a pasik. Kíváncsi voltam, én milyen lehetek, így a tavalyi osztálykiránduláson az egyik fiúval, aki állítólag szerelmes belém, kipróbáltuk a dolgot. Nem volt nagy szám. Másodszorra sem. Bántott a dolog, gondoltam soha többet nem próbálkozom senkivel, én valószínűleg frigid vagyok. Így, amikor a csajok vadabbnál vadabb dolgokat meséltek, én csak hallgattam. Aztán egyszer úgy döntöttem, gyakorolni fogok. Ez nem mehet így tovább, nem akarom, hogy kiröhögjenek az ágyban.

Azóta volt két pasim, mindent kipróbáltunk. Szerinte már egész jó vagyok az ágyban” – meséli Zsófi.

Valószínűleg ötven, száz évvel ezelőtt máshogy került sor az első együttlétre. Vannak kirívó példák – tizenegy éves anyák és harmincéves szüzek –, mégis nagyjából ez az életkor az, amikor működésbe lépnek a hormonok, magasabb fokozatra kapcsolnak a ”belsőégésű motorok”, hogy aztán a húszas- harmincas éveinkben teljes gőzzel működhessenek tovább.

(A következő években csillapodik a kíváncsiság, de vajon a szexuális vágy is? Erről szól a cikk második része.)

Kapcsolódó anyagok:

$$2343$$

$$2419$$

$$2424$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top