Szexbajokra

2009. 02. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hazánkban elsőként alakult ez a közhasznú, nonprofit szervezet, amely a szexuális problémák orvosi megközelítésének valamennyi jelentősebb területével foglalkozik, s idén az Európai Szexuális Medicina Társaság hivatalos tagjává vált. Tagjai speciális szakemberek, orvosok, pszichológusok stb., akik a szexuális problémákhoz vezető betegségek, valamint a szexualitást érintő speciális sebészet terén kirívó eredményekkel rendelkeznek. A társaság tagjainak 90 %-a a nemzetközi (ISSM) vagy az Európai (ESSM) társaságban is meghatározó szerepet töltenek be.

Az alapproblémát eddig az jelentette, hogy az eddigi szakterületek egyike sem fedte le igazán a szexualitás teljes egészét, vagyis minden szakember csak egy részét ismerte és alkalmazta a korszerű tudásnak. Ennek megoldásaként új szakterület született, amely képes a különböző szakmák, az eddig nőkkel és férfiakkal külön-külön foglalkozó szakemberek tudásának integrálására, munkájuk összehangolására. Így a Magyar Szexuális Medicina Társaság nem csak az orvosok munkájára koncentrál, hanem azok tudásának bővítésére is. Például a doktorok nem csak az adott problémát (pl. korai magömlés, merevedési zavar, orgazmus zavar) látják és kezelik, amivel a páciens hozzájuk fordult, hanem a párkapcsolatot, a partner esetleges reakcióit, problémáit is az eddiginél jobban figyelembe veszik és kezelik.

A szervezet legfőbb célja a szervi eredetű, betegségek következtében kialakult női és férfi szexuális problémák megoldása. Ezen túl a genitális sebészet előmozdítása, továbbfejlesztése a gyógyítás, oktatás és tudományos kutatás területein, valamint a szexuális orvoslás területén az oktatás, tudományos felvilágosítás biztosítása. Mindezen pozitívumokon túl a társaság segítségével a hazai szakemberek megismerik a korszerű, európai szemléletmódot, a legújabb eredményeket, valamint a többi társszakmák ismeretanyagát s napi kapcsolatban lehetnek hazai és külföldi szakemberekkel.

Érdeklődni, jelentkezni lehet: Dr. Fekete Ferenc Magyar Szexuális Medicina Társaság képviselője  www.sexualmedicine.hu feketedoktor@gmail.com



Szerző

donna.hu



Scroll to Top