Szezámmagos csirke mézes mázzal

2009. 02. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé, nagyobb csíkokra vágva. A páchoz: ízlés szerint, őrölt fehér bors, só, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál fehérbor, 1 evőkanál szezámolaj amit, lehet helyettesíteni napraforgóolajjal is. A bundához: 1 felver tojás, 1 púpozott evőkanál liszt, fél evőkanál keményítő, 1 csapott teáskanál sütőpor, 1 evőkanál olaj, féldeciliter ásványvíz, kevés só. A mézes mázhoz: 2 evőkanál méz, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál ketchup, fél evőkanál citromlé, szezámmag.

A csirkecsíkokat egy napig hagyhatjuk állni a pácban, ha összeértek az ízek, elkészíthetjük a tésztát a bundához. Belemártjuk a csirkedarabokat, és bő olajban barnára sütjük. A mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat, beleforgatjuk a kész húst, és megszórjuk szezámmaggal. Én beletettem a mézes mázba  a szezámmagot, úgy egyszerűbb volt.

Zöldséges rizst adunk hozzá. A lányaim imádják, jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Balázs Zsófiának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top