Szezámmagos rizottó

2009. 04. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 30 dkg rizs, fél kg csirke mell, egy kis fej hagyma, 10 dkg szezámmag, 3 szál újhagyma, egy paradicsom, egy húsleves kocka, kevés olaj, só, bors, vegeta.

 

A rizst dupla mennyiségű vízben megfőzöm (egy leveskocka, pici só, pici bors és vegeta hozzáadásával). Külön megpirítom a szezámmagot kevés olajon (enyhén barnás színűre), majd a vöröshagymát is megdinsztelem egy másik edényben. A húst vékony hosszú szálakra vágjuk és kevés forró olajon egy-két percig forgatjuk, majd fedő alatt készre pároljuk. A dinsztelt hagymát, húst és szezámmagot összekeverjük, sóval, borssal, és vegetával fűszerezzük. Ráöntjük a már előzőleg kifőtt rizsre. A tetejére szórunk még zöldhagymát és kockázott paradicsomot.

Jó étvágyat mindenkinek!

Köszönjük szépen Bakos Elvirának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top