Szilvás lepény

2008. 10. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 25 dkg rétesliszt, sütőporral összekeverve, 15 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1,5-2 dl tej, 1 kg szilva kimagozva, apróra vágva.

A fenti anyagokból összeállítjuk a tésztát. A massza felét lisztezett tepsibe teszem, Megszóróm morzsával, esetleg darált dióval, hogy a szilva leve felszívódjon. Ráteszem a feldarabolt szilvát és megszóróm fahéjas cukorral. Ráhelyezem a másik lapot, megszurkálom villával és megkenem egy tojással a tetejét. Közepes lángon szép világos barnára sütöm.

Igazi őszi süti, jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Újhelyi Ferencnek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre! 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top