A jó ébredés titkai

2008. 10. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Neked hogyan telik ébredés után az első perced? Nyújtózkodás közben vidáman tekintesz az új nap elé? Vagy legszívesebben fejedre húznád a takarót és elbújnál a világ és az aznapi munka elől? Valójában te döntöd el, hogy milyen is lesz a reggeled, és vele együtt a napod is.   Tanuld meg, hogyan teheted könnyebbé az ébredést!

Adj időt magadnak Soha ne aludj az utolsó percig, mindig hagyj magadnak elegendő időt arra, hogy mind testileg, mind lelkileg felkészülhess az előtted álló napra. Fontos, hogy ne rohanj, kapkodj már kora reggel, hiszen így a napod is kevésbé lesz stresszes. Egy frissítő zuhany, egy tápláló reggeli csodákra képes.

Reggeli átmozgatás Nyújtózkodj egy jó nagyot – persze csak ameddig a takaród ér… Mozgasd meg lábujjaidat, végezz kar és nyakkörzést. Ezután végy jó mély levegőt, orron be, szájon ki. A mély levegő segíti a keringési rendszert, az agy és az izmok működését. Lelassítja a szívverést, enyhíti a belső feszültséget, csökkenti a vérnyomást. A szabályos, ritmikus légzés segít, hogy ráhangolódj a napodra. Végül az ágyból kikelve érintsd meg lábujjainkat és végezz csípőkörzéseket.

Frissítő zuhany Ne próbálj meg kibújni a reggeli zuhanyzás alól azzal, hogy erre már tényleg nincs időd. Pedig ha zuhanyzással kezded a napodat, tökéletesen felfrissülsz. A tusolást mindig hideg vízzel fejezd be, ez serkenti a vérkeringést és felpörget.

Hallgassunk zenét A zene megnyugtat, a zene felpörget. Mind a kettő igaz, és reggel mind a kettőnek hasznát veheted. Fürdés vagy reggeli közben  hallgasd kedvenc zenéidet, de semmi képen se híreket, hiszen jó esély, hogy van már korán reggel felmenjen a vérnyomásod a bosszantó hírek miatt.

Napkezdő reflexológia A napkezdő reflexológiás kezelés remek módszer a vérkeringés és az energiaáramlás serkentésére. Tanulj meg néhány alapvető kézreflexológiás fogást, ezekkel sokat segíthetsz. Az önmagunkon is elvégezhető, egyszerű és kevés időt igénylő kézgyakorlatokkal az egész idegrendszerünket stimulálhatjuk. A gyakorlatot jobb és bal kézzel egyaránt végezd el.

Tápláló reggelik A reggeli elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy jó napunk legyen. Ha nem emeljük fel a vércukorszintet, rövidesen rosszkedvűek leszünk, és nehezebben fogunk tudni koncentrálni, ingerlékenyebbé válunk. Kávét lehetőleg ne igyál, mert az feszültté és idegessé tesz, fogyassz helyette inkább szárított vöröshere, csalán és citromfű keverékéből készült teát. Nemcsak az íze jó, hanem kimossa szervezetedből a méreganyagokat, valamint nyugtató hatása is van.

(A folytatásban bővebben is megtudhatjuk miből is áll a tökéletes, tápanyagban gazdag reggeli.)

Kapcsolódó anyagok:

$$1485$$

$$1536$$

$$1509$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top