Szőrszálhasogatás

2008. 07. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A kilencvenes évek elején már természetessé vált, hogy a lábunk és hónaljunk csupasz. Annyira, hogy gyakran megmosolyogtuk azokat a nőket – manapság férfiakat is –, akik nem szőrtelenítettek. De mi a helyzet az intim területekkel?

A pornó terjedésével, és az intim kitárulkozások megjelenésével elterjedt az a nézet, miszerint az intim tájakon is bizony bele kell avatkoznunk szőrünk természetes növekedésébe. Ahogy a pornóban megjelentek a fazonírozott csajok, hogy a kamera minél többet tudjon mutatni, úgy vált elterjedté a hétköznapi nők körében az a nézet, miszerint a férfiak ezt várják el.

Beindult hát a nagy szőrtelenítési láz, kinek mi jött be. Brazil fazon, teljesen csupasz, háromszög? Bármelyik lehetett a kedvencünk, de itt jött a nagy dilemma. Vajon a férfi, aki látni fogja, vajon melyik fazont szereti? Jött egy újabb fusztráló tényező, újabb szorongásra adó ok, hogy mi lesz, ha a választottunk a teljes meztelenség híve, és mi pedig a háromszögre nyírt fazonunkkal várjuk az ágyban?

Akárhonnan is jött az ötlet, a nők egyre inkább magukévá tették. Kijelentettük, hogy nem a férfiakért, hanem magunkért csináljuk. Igen? Ki az, aki önként vállalja a gyantázás fájdalmát? Ki az, aki örömét leli az epillátor zümmögésében? És a kipattogzó, borostás bőr? Olyanok akarunk lenni, mint a párunk arca borotválkozás után pár nappal? Jönnek a krémek, mint csodavegyszerek, mi pedig megkönnyebbülten dörzsöljük magunkra őket.

Lemondva a szőr nyújtotta védelemről és higiéniáról. Mert bizony nem véletlenül nőtt oda, ahova. Véd a baktériumok és a fertőzésekkel szemben. Felszívja a nedvességet, így nem izzad be a melegben.

De lássuk azoknak az érveit, akik a fazonírozott fazonokra buknak. Orális játék közben zavaró a szánkba ragadt szőrszál. Ugyan már! Akkor is létezett orális szex, mikor a lábszőrtelenítés kezdett divatba jönni, és a brazil fazonok és társaik még gondolatban sem léteztek. Akkor érdekes, nem tűnt ennyire zavarónak. Ráadásul jó esetben nem tépjük ki a fogunkkal a szőrt, így tényleg nagyon ritka, amikor valaki szájában szőr maradna.

Lássuk azok érveit, akik higiénikusabbnak tartják. Nem értem az érveiket. Egy szőrös területet is lehet tisztán és ápoltan tartani. Tehát az intim kopaszság nem jelent kizárólagos tisztaságot.

Így maradnak az érvek, hogy a férfiak szeretik. És tény, a 25 és 30 éves férfiak többsége a kislányos intim részre vágyik. Ami inkább egy kis beteges hajlamot, mintsem erotikus vágyat jelent. Mert ki vágyik egy olyan szeméremre, ami egy serdülőkor előtt álló kislányéhoz hasonlít? Persze lehet vonzó is egy meztelen, csupasz bőr látványa, ami beindítja a férfiban a kémiai folyamatokat…

Szerencsére egyre kezd erősödni a természetesen szőrös, ámde ápolt intimszőrzetre vágyó férfiak tábora is. Bár még mindig ők vannak kevesebben. De ahogy a divatot nézzük, egyre inkább a szőrösebb tájak kedvelőinek kedvez, mert néhol már feltűnnek a színesre színezett szeméremdombok. És akkor majd mindenki hódíthat a kedvenc színével, és görcsölhet azon, hogy milyen vegyszerekkel mérgezzük szervezetünket.

Divathóbort ide, fazondivat oda, ízlések és pofonok, brazil, csupasz háromszög, szerelmünk nevének kezdőbetűje. Formázza ki – ki a kedvenc ízlésére.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top