Szülés után ne hagyd el magad!

2008. 04. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Szülni is vonzón

A legutolsó napokat szánd magadra. Tedd rendbe a körmeidet, és a sarkadról se feledkezz meg. Igazíttasd meg tincseidet a fodrásznál, jelentkezz be egy masszírozásra a kozmetikushoz, és ne törődj az évszakkal: szőrtelenítsd a lábadat is. Vegyél a szülés utánra feszesítő testápoló krémet, amit a kórházba is vigyél magaddal. Nézd át a ruháidat, és készítsd elő azokat, amelyekbe majd rögtön beleférsz, ha hazahozod a babát. A kinyúlt mackónadrágot rejtsd a szekrény mélyére.

A kórházban ne a többiekről vegyél példát.

Igaz hogy az újszülöttek látása az első napokban nem az igazi, viszont a papák és a látogatók szeme a régi. Senki sem vár báli szerelést, de fésülködni, lezuhanyozni alap. Ez sajnos nem mindenkinek természetes. És egy csepp kölni, egy szösszenetnyi púder, vízálló szempilla festék nem árt a babának. A te illatodhoz hozzátartozik a parfümöd is. Miért baj, ha a kicsid megismeri ezt is? Az ugye magától érthető, hogy a hálóinged tiszta és nőies legyen?

Végre otthon

Aki már átélte tudja, hogy ez első napok nem az óramű pontosságú időbeosztásról híresek. A babák, a napszakokra fittyet hányva folyamatosan esznek, sírnak, vagy alszanak. Az alvás perceit használd ki! De ne mosogatásra! Mosd meg a hajad, a fogad, és öltözz fel! A szolid sminket és az illatot most se feledd el! A nőietlen tréninget pedig továbbra is hagyd a szekrényben! A legszűkebb farmered is sajnos ott marad még egy darabig, de biztos van olyan laza nadrágod – esetleg szoknyád – ami kényelmes és jól áll rajtad. A rendetlenség sem olyan zavaró, ha a férjed hazatérve, egy üde anyukát talál a mosógép előtt hajladozni.

Aztán belerázódunk

Az életed lassacskán rendeződni látszik, beáll valamiféle rendszeresség, a bébivel már néha kimozdulsz. De a tündérien felöltöztetett csöppség a formatervezett babakocsiban, és a kocsit toló slampos mama zsíros hajjal, nem túl harmonikus jelenség. Később, a játszótéri korszakban se csak szabadidőruha, póló, és tornacipő legyen az, amiről felismerhető vagy. A pici smink ekkor már kötelező. És ha rugalmas vagy, a gyerek is kibír egy órácskát a szépségszalonban, amíg szépülsz egy kicsit.

Nem attól leszel jó anya, hogy elhanyagolva magad, elfeledve nőiességedet, csak a csemetére koncentrálsz. Jól fogod magad érezni a bőrödben, ez a gyerekednek is jó, és a férjed még mindig nőként tekint rád.

(A cikk szerzője háromgyermekes anyuka - szerk.) 

Kapcsolódó anyagok:

$$228$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top