Tanulj, mozogj, koncentrálj!

2010. 09. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Elkezdődött az iskola. A nyári szünet alatti nyüzsgést, játékot felváltotta a komoly tanulás és a sokszor feszített koncentráció időszaka. Sok gyereknek nehéz ilyenkor még egy helyben maradni és a megsokasodott feladatokra összpontosítani, viszont a megoldás a kezünkben van! A termékek széles választéka kínálja a gyermekeknek és a szüleiknek is a kényelmes ülés mellett a mozgás lehetőségét is, mindemellett javítva a koncentrációt. Ezeket gyűjtöttük most egy csokorba, melyekkel nem csak a kis lurkó, de a szülők mindennapjait is segíthetjük.

Mindenki előtt ott a kép, amikor a gyerkőcünk görnyedve, fájós nyakkal és görbe háttal próbál házi feladatot írni. Már a látvány is rossz egy szülőnek, sokunk pedig át is éli, hiszen hasonlókat tapasztalunk az íróasztal mellett dolgozva. Talán a legjobb megoldás mindenki számára egy szék és egy fittball keresztezéséből született labda, ami az aktív ülés lehetőségét kínálja. A Fit-Ball Ülőlabda kíméli a gerincet, segít a helyes testtartás megtalálásában és nem utolsósorban kényelmes. Az ülőalkalmatosság torna és erősítő gyakorlatokhoz is használható kellékként, lábacskáinak köszönhetően nem gurul el. Ezzel az otthoni problémát némileg kiküszöböltük, de köztudott, hogy az iskola sincs elhalmozva párnázott székekkel és kényelmes ülőalkalmatosságokkal. Az ülőlabda „beiskolázása” nem tűnik jó megoldásnak, hiszen azon túl, hogy a tanárok furcsa tekintetekkel illetnék a diákokat, a szállítása is nehézséget okoz, nem úgy mint egy levegővel telített ülőpárnának! Könnyen szállítható, észrevehetetlen a széken, viszont maximális kényelmet biztosít a kisdiáknak!  A székre helyezett Disc’o’Sit párna a gerincet folyamatosan helyes tartásra ösztönzi, mindemellett tornaeszközként is alkalmazható, például úszásoktatáshoz.

Iskola után jöhet a játék! Ha tanulás közben nem is, de utána mindenképpen ajánlott lazábbra venni a tempót és egy kis testmozgással feldobni a testet és szellemet egyaránt. Az ugrálólabda kiválóan fejleszti az egyensúlyérzéket, mozgás koordinációt, amellett, hogy edzetté teszi a csontozatot, izmokat! A kis örökmozgók játékai között elengedhetetlen tartozék!

 

Hogy a legkisebbekről se feledkezzünk meg, nekik ugráló lovacskát ajánlunk! Játékosan ébreszti fel bennük a mozgás szeretetét, fejleszti készségeiket, hatékonyan segít a hátizmok erősödésében, és a testtartás javításában, jó hatással van az egyensúlyérzékre. A Rody névre hallgató lovacska nem csupán egy játék, sokkal több annál! A gerincbántalmak megelőzésére már egészen fiatal korban érdemes hangsúlyt fektetni, hiszen számos szövődménytől és kellemetlen helyzettől kímélhetjük meg ezzel gyermekeinket. Ahogy mi sem tudjuk elkerülni az ülőmunkát, úgy csemetéink sem tudnak kibújni az iskolapadban töltött hosszú órák, a vállukra nehezedő iskolatáska súlya alól, de az, hogy min és hogyan ülünk csakis rajtunk múlik! Üljünk hát aktívan és előzzük meg a gerincbántalmakat!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top