A magyar ételek hozzávalói között előkelő helyet foglal el a fokhagyma: erős, aromás íze megbolondít húst, levest, salátát egyaránt. Talán meglepő, de vannak akik még nálunk is nagyobb becsben tartják ezt a fűszernövényt, olyannyira hogy konyhájukban külön helyet érdemel! Nézzük csak!
Az úgynevezett „fokhagymaház” megvalósítása talán ostoba és haszontalan dolognak tűnik, főleg ha a konyhádban már van olyan fiók, edény, doboz ahol csakis neki van hely és ahol maximálisan megőrzi frissességét. Nálad van ilyen? Azt hiszem a legtöbbünk nemmel válaszol a kérdésre, talán ezért is született meg a fokhagymaház ötlete.
Az edényzet kialakítása ideális ahhoz, hogy az abba helyezett fokhagyma minél tovább megőrizze frissességét, minél tovább elálljon. A speciálisan kialakított szellőzőnyílások miatt elkerülhető az oxidáció és a nedvesedés, ami elengedhetetlen ahhoz hogy a fehér gerezdek ne penészedjenek meg vagy sorvadjanak össze idő előtt.
A magam részéről továbbra is a hűtő egyik rekeszében tartom nem túl boldog fokhagymáimat, aminek kialakítása és hőmérséklete pontosan addig tartja frissen a fehér fejecskéket, míg el nem használom. Természetesen nem vetem el a fokhagymaház gondolatát sem, azonban úgy vélem nem képezi elengedhetetlen részét a konyháknak.
Mit gondoltok erről a hiánypótló találmányról? A ti fokhagymátok hol érzi magát boldognak?