Kik a nyár nagyágyúi a mozikban?

2011. 06. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Uborkaszezon – Hollywoodban sem ismeretlen a fogalom, de nem nyáron. Az év ezen szakaszában szokták ugyanis bemutatni a legtöbb kasszasiker gyanús filmet, mint amilyen a Larry Crowne is lesz, Tom Hanksszel és Julia Robertsszel a főszerepben. Nézzük hát, 2011 forró hónapjaiban kik gondoskodnak a szórakoztatásunkról, az egyszerűség kedvéért a hollywoodi premierek sorrendjében.

 Ryan Reynolds  

Zöld lámpás, Testcsere

Ugyan már korábban is filmezett, de a nagy áttörést a 2009-es Nász-ajánlat hozta meg Reynolds számára Sandra Bullock partnereként. A film 317 millió dollár nyereséget könyvelhetett el világszerte. Ezen a nyáron a 34 éves színész még nagyobb sikert arathat, két filmje is a mozikba kerül: a Zöld lámpás és a Testcsere. Előbbit Magyarországon augusztus 11-től tekinthetjük meg, utóbbit pedig október 6-tól.

 Cameron Diaz  

Rossz tanár

Mi várható a vígjátéktól, melyben a színésznő az exét, Justin Timberlake-et próbálja meg behálózni? A humor mellett cifra, nem éppen diákoknak való nyelvezet, helyenként pikánsabb képkockákkal fűszerezve. Nem csoda, ha az ajánlás szerint a produkció 17 év alattiaknak nem javasolt. A filmet augusztus 18-án mutatják be a hazai mozikban.

 Tom Hanks  

Larry Crowne

Az Oscar-díjas színész újra a Bazi nagy görög lagzi készítőivel szövetkezett, melyet annak idején producerként jegyzett, és ami 340 millió dolláros hasznot söpört be, holott csupán 5 millió dollárból forgatták le. Az új közös mű címe Larry Crowne, melyben Hanks személyes varázsát Julia Roberts erősíti. Hazai bemutató: június 30.

 Jason Bateman  

Testcsere, Förtelmes főnökök

A Förtelmes főnökökben adott három diktátori hajlamokkal megáldott főnök (az egyikük egy szexmániás fogorvos, Jennifer Aniston személyében) és három alkalmazott, akik szeretnék átküldeni őket a másvilágra. A film egyértelműen a Rossz tanár kihívója a nyár legsötétebb komédiája címét folytatott versenyben. Bateman másik filmje a Testcsere, melyben a már említett Ryan Reynolds is szerpel. A Förtelmes főnökök hazai premierje: július 28.

 Kevin James  

A gondozoo

James 2009-ben nagyot kaszált a Pláza ászával, az akció-vígjáték 26 millió dollárból készült, és 183 milliós nyereséget könyvelhetett el. Nem csoda hát, ha A gondozoo-t nagy reményekkel indítják útára a készítők. A családi vígjátékban James egy állatkerti gondozót alakít, aki egyszer csak képessé válik megérteni az állatok beszédét. A bizonyos értelemben Doktor Dolittle-re hajazó filmet július 21-én mutatják be Magyarországon.

 Daniel Radcliffe, Emma Watson & Rupert Grint  

Harry Potter és a Halál ereklyéi II.

Itt a vége, fuss el véle! Avagy a vásznon is véget érnek Harry Potter kalandjai, és a gyerekként megkedvelt trió fiatal felnőttként búcsúzik. Hazai bemutató: július 15.

 Chris Evans

Amerika kapitány: Az első bosszúálló

Evansot a legtöbben valószínűleg a Fantasztikus négyes Johnny Stormjaként ismerik. Ám most az Amerika kapitánnyal szintet léphet, felfele, már ha a moziba járóknak bejön a figura. Magyarországi bemutató: augusztus 4.

 Daniel Craig

Cowboyok és űrlények

A jelek szerint Craig a szilveszteri pezsgőbontáskor jó évet zárhat majd, hiszen idén három filmmel is jelentkezik. Az első közülük a Cowboyok és űrlények. Az alkotás pontosan az, amire a címéből következtetni lehet: western és sci-fi keresztezés. Ezenkívül Craiget Steven Spielberg Tintin mozijában valamint a The Girl with the Dragon Tattoo-ban is láthatjuk majd. A Cowboyok és űrlények hazai bemutatója: augusztus 25.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top