Meditáljunk! De miért is?

2011. 07. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A különböző meditációs technikák elsajátítása már-már elengedhetetlen részét képezik az ezoterikus gondolkodásnak, az útkeresésnek. Természetesen azokban akik még nem próbálták, számtalan kérdés felmerül a téma kapcsán: miért, mikor, hogyan? Ezekre próbálunk most választ adni…

A meditáció ugyan egy különleges technika, mégsem igaz az, hogy nehezen elsajátítható és csak bizonyos vallások követői végezhetik. Bárki számára könnyen kivitelezhető, aki boldogabb és nyugodtabb életet szeretne magának teremteni, vagy csak kilépve a világ forgatagából el szeretne egy kicsit csendesedni.

A meditáció számtalan kedvező hatással rendelkezik, segít megismerni magunkat, lelki és szellemi megújulást nyújt, feloldja a stresszt, rendszeresen gyakorolva fizikai szinteken is hat, gyógyít. Mindezeken túl azonban talán a legfontosabb a jó közérzet, és az életünkkel való harmónia megtalálása, hogy elfogadjuk a világ legapróbb csodáit. Az elénk gördülő gondokat ne problémaként, hanem megoldandó feladatokként fogjuk fel, ami  hozzásegít mindenkit az adott élethelyzet megoldásához.

Íme egy kis oktatófilm kezdő meditálóknak, mely természetesen nem szentírás. Mindenki máshogy csinálja, próbálj ki néhány módszert és válaszd ki azt, amelyik neked a leginkább megfelelő.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top