Táskát neveztek el az egykori szexszimbólumról

2010. 07. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A huszadik század egyik legtündöklőbb dívája, Brigitte Bardot neve mindenkinek ismerősen cseng, hiszen a színész- és énekesnő az ötvenes, hatvanas évek egyik szexszimbóluma volt a férfiak szemében. Még ma is divatikonnak számít, ezért is ajánlotta az egyik francia divatcég legújabb táskakollekcióját a színésznőnek, amit róla is nevezett el. Nézzük meg ezeket a különleges darabokat közelebbről!

Nem meglepő, hogy a Lancel, a francia luxustermékeket gyártó cég Brigitte Bardot-t választotta reklámarcának. A szőke színésznő saját korában a nőiesség megtestesítője volt. Az igazi és tiszta szexepilt ábrázolta a meglehetősen prűd hatvanas években. Nők ezrei próbálták meg utánozni egyedülálló stílusát, divatot teremtett macskaszemeivel és kócos fürtjeivel.

 

A bájos színésznő számos filmben szerepelt saját korában, ugyanakkor nem szerepei miatt marad emlékezetes a rajongók szemében. Ő volt a világon az első, aki a női fürdőruhadivat legmerészebb darabjában, a ma is nagyon népszerű bikiniben jelent meg. Frizurái és ruhái megszabták a hatvanas évek divatirányzatát.

A most elkészített kollekció is a színésznő által megteremtett sajátos stílust testesíti meg. Mivel Brigitte-ről mindenki tudja, hogy lelkes állatvédő, a táskák kizárólag növényi eredetű anyagokból, tweedből és alcantarából készültek, és szürke, mokka, csont és rózsaszín színekben pompáznak.

Brigitte Bardot minden kétséget kizáróan meghatározó alakja a divat világának, hiszen ahogy a fent említett példa is mutatja, még ma is szívesen fordulnak hozzá és stílusához a divattervezők és divatcégek egy-egy különleges kollekció elkészítésekor, illetve korunk trendikonjai, mint például Kate Moss is, szívesen utánozzák az egykor gyönyörű színésznőt. Ti mit gondoltok a szőke színésznőről és a most megjelent táskáiról?

Forrás: www.divat.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top