Mit ne tégy az exed új párjának jelenlétében

2010. 07. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A szakítás utáni legnagyobb próbatétel mindig az első találkozás. Pláne, ha a másiknak már van valakije. Jó esetben megtörténik az elválás, mindenki járja a maga útját, igyekeztek élni az életeteket anélkül, hogy a másikat zavarnátok. Ám mi van akkor, ha egy a baráti társaság, egy helyre jártok bulizni, ugyanaz a hobbitok vagy épp a munkátok?

Ebben az esetben elkerülhetetlen a találkozás, sőt, megeshet, hogy kénytelenek lesztek nap mint nap egymás szemébe nézni. Ha csendes és nyugodt, úgynevezett közös megegyezéssel történt a kenyértörés, akkor mázlitok van, azonban így is érhet még meglepetés, történetesen mikor a közös barátok által szervezett buliban megjelenik ő, és oldalán már ott az új választott. Nehéz ebben a helyzetben megfelelően viselkedni. Az embert könnyen elragadják az érzelmei, esetleg olyan dolgokat mond vagy tesz, melyeket később maga is megbán.

Pár jó tanács, hogyan viselkedj azzal a bizonyos másikkal, miután exkedvesed bemutatta őt a nagyközönségnek és neked!

1. Ne próbálj meg egyből a legjobb barátja lenni

Nehéz, de végy erőt magadon: légy tisztelettudó, udvarias, előzékeny, de ne erőltesd a közeledést. Nem kizárt, hogy valaha majd jóban lesztek, de ez még biztosan nem az a pillanat. Nyilvánvalóan ő is arra fogja használni az első alkalmat, hogy felmérje a helyzetet, kipuhatolózza, hogyan is álltok egymással, ez pedig csak úgy lehetséges, ha kedves veled. Ne értsd félre a közeledést, légy te is kedves, de távolságtartó.

2. Ne tarts neki élménybeszámolót kapcsolatotok legjobb pillanatairól!

Ha enged az ember a kísértésnek, megeshet, hogy ilyen mondatok buknak majd elő belőle: „És arra emlékszel, mikor a nudista strandon együtt…” Ezt mindenképpen felejtsd el, mert bár lehet, nem annak szánod, de az ilyen visszaemlékezéseknek ebben a szituációban meglehetősen bosszú szaga van, amivel mindhármótokat kellemetlen helyzetbe hozod. Tartsd meg a méltóságod! A kettőtök kapcsolata nem tartozik másra. Exkedvesed majd mesél róla a párjának maga, ha úgy gondolja.

3. Ne hasonlítsd magad hozzá!

Újabb nehéz feladat, ha nem a legnehezebb. Talán a legelső gondolat, ami az ember eszébe ötlik, ha összefut a volt párja jelenlegi partnerével. Lehet, hogy vékonyabb vagy magasabb nálad, az is lehet, hogy izmosabb vagy épp jobb a feneke, de ezzel ne törődj. Semmi szükség rá, hogy ilyesmivel elrontsd a saját kedvedet. Téged is szeretett valamiért exed, őt is szereti valami másért. Értsd meg, hogy ez nem egy verseny! Hagyd az irigységet, pláne, hogy sok esetben a másik is pont ilyesmiket érez veled szemben, így az egésznek semmi értelme.

4. Ne szidd az exed előtte!

Újabb dolog, ami teljesen értelmetlen. Legszívesebben megkérdeznéd a lánytól, hogy tudja-e, hogy az exed a piától teljesen begőzöl? Vagy hogy az anyja pocsék szakács? Esetleg azt, hogy a jobb lába kisujján születése óta nincsen köröm? Ne tedd! Csak saját magadat égeted azzal, hogy kicsinyes bosszúként bemártod. Hidd el, ezekre ő is rá fog jönni idővel.

Forrás: www.találka.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top