Húsos-tojásos-sajtos muffin

2010. 07. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók:

50 dkg darált sertéshús, 1 kis fej vöröshagyma, 1 szikkadt zsemle, 1 tojás, só, őrölt bors, majoránna, 7 tojás, 12 szelet füstölt-főtt tarja, 12 szelet sajt.

Elkészítés:

A darált húst a tojással, sóval, borssal, majoránnával és a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlével, apróra metélt vöröshagymával összedolgozzuk. A muffinsütőt olajjal kikenjük, és beleadagoljuk a húsos masszát úgy, hogy a széle magasabban legyen. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Közben a 7 tojást felverjük. Sütőből kivéve a mélyedésekbe adagoljuk a felvert tojást. A tarjaszeletekből kör alakokat vágunk, és a tetejére tesszük, majd a sajtszeletekből is kör alakokat formázunk, és a tarja tetejére rakjuk. Visszatesszük a sütőbe, a sajt pirulásáig sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen!  Továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért! 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top