Tejfeles malac sült burgonyával

2008. 12. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 4 dkg vaj, 8 dkg petrezselyem, vöröshagyma, 5 dkg sárgarépa, petrezselyemzöld, 70 dkg színhús, 1 húsleves kocka, só, 1 babérlevél, 2 dl tejföl, 1 evőkanál, liszt, 1/2 citrom, 1 tojás sárgája.

A finomra vágott hagymát vajban üvegesre párolom, majd a kis kockákra vágott zöldséget kissé megpirítom benne. Megszórom a finomra vágott petrezselyemzölddel, beleteszem a 3-4 cm-es kockákra vágott színhúst, átpirítom, és felöntöm kb. 4 dl húsleves kockából főzött lével. Sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezve párolom.

Amikor a hús megpuhult a tejföl felébe lisztet keverek, ezzel besűrítem a mártást, kevés citromlével savanyítom, végül hozzáadom a tojássárgájával elkevert maradék tejfölt. Kockára vágott, olajban sült burgonyával tálalom.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Reichné Kloó Editnek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top