Tejfölös csodasüti

2010. 10. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

60-70 dkg szögletes háztartási keksz, 2 nagy pohár tejföl (450 gr), 9 púpos evőkanál cukor, 3 cs. vaníliás cukor, 1 evőkanál kakaó.

Elkészítés:

Az egyik pohár tejfölt kiborítjuk egy tálba, amiben meg lehet keverni. Hozzáadunk 4 evőkanál cukrot és 2 cs. vaníliás cukrot. Jól elkeverjük.

A másik tejfölt is kiborítjuk és hozzáadunk 5 evőkanál cukrot, 1 cs. vaníliás cukrot és a kakaóport. Ezt is jól elkeverjük.

Egy közepes méretű tepsibe (20x30) lerakunk egy sor kekszet, ráöntjük a vaníliás tejföl 2/3-át, majd rárakunk egy sor kekszet, erre ráöntjük a kakaós tejföl 2/3-át és ismét egy sor kekszet teszünk rá. Erre ráöntjük a maradék tejfölöket, és óvatosan szétkenjük, hogy befedje a kekszet. Villával vagy fogpiszkálóval összekeverjük, amitől hullámos mintát kap. Ezután legalább 12 órára hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon. Utána megpróbáljuk keksz méretűre szeletelni, vagy ahogy sikerül.

Nagyon finom és mutatós süti.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top