Tejszínes-ananászos csirkemell kukoricás rizzsel

2009. 07. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Tejszínes-ananászos csirkemell kukoricás rizzsel
A friss csirkemellet vékony csíkokra vágnám, egy kis vajon, csipetnyi sóval megpirítom lassú tűzön. A kockázott ananászt hozzáöntöm, és pár perc múlva felöntöm egy kevés vízzel. Hozzá adok egy leveskockát, majd tejszínnel besűrítem.
Megszóróm egy kis oregánóval és készre főzném.
A rizst kevés olajon üvegesre pirítom, sózom, majd másfélszeres vízzel felengedem és kis idő múltán hozzá adom a kukoricát. Amikor már csak kevés víz van rajta, fedő alatt készre  párolom.
A tányérra halmozom a rizst és félig befedve ráteszem a szószos csirkét. 
Végül bébikukoricával és ananászkarikával díszitem.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top