Tejfölös zöldbabfőzelék

2009. 07. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tejfölös zöldbabfőzelék 1 l vizet felforralni. Ha forr a víz bele tenni fél kg vágott zöldbabot, 4 db babérlevelet, 1 db apróra vágott vöröshagymát, 2 teás kanál ételízesítőt (ezt teszem bele só helyett), egy darabka füstölt szalonna bőrét.

A zöldbab puhulásáig kell főzni, ekkor- még a sűrítés előtt kivenni belőle a babérleveleket és a szalonnabőrt.

Rántás:   1 mokkás kanál cukrot egy kis lábasban megkaramellizálni és hozzá önteni kb. 1 dl étolajat, melyben 4 evőkanál liszttel világos rántást kell készíteni. Félrehúzva a tűzről, beletenni 5 gerezd tört fokhagymát és egy kávés kanál pirospaprikát. A rántást hideg tejjel kell felönteni és ezzel besűríteni a megpuhult zöldbabot.

Végül 3 - 4 evőkanál tejföllel behabarva ízesíteni.

Jó étvágyat hozzá!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top