Tejfölös zöldbabfőzelék 1 l vizet felforralni. Ha forr a víz bele tenni fél kg vágott zöldbabot, 4 db babérlevelet, 1 db apróra vágott vöröshagymát, 2 teás kanál ételízesítőt (ezt teszem bele só helyett), egy darabka füstölt szalonna bőrét.
A zöldbab puhulásáig kell főzni, ekkor- még a sűrítés előtt kivenni belőle a babérleveleket és a szalonnabőrt.
Rántás: 1 mokkás kanál cukrot egy kis lábasban megkaramellizálni és hozzá önteni kb. 1 dl étolajat, melyben 4 evőkanál liszttel világos rántást kell készíteni. Félrehúzva a tűzről, beletenni 5 gerezd tört fokhagymát és egy kávés kanál pirospaprikát. A rántást hideg tejjel kell felönteni és ezzel besűríteni a megpuhult zöldbabot.
Végül 3 - 4 evőkanál tejföllel behabarva ízesíteni.
Jó étvágyat hozzá!