Tejszínes-ananászos desszert

2009. 06. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 2 db tojás sárgája, 4 evőkanál cukor, 2 csapott evőkanál liszt, ½ kg ananászkonzerv, 3 dl tejszín, 1/2 csomag babapiskóta, 2 teáskanál zselatin.

 

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, felengedjük az ananászkonzerv levével és gőz fölött sűrűre főzzük. Közben beáztatjuk a zselatint 1 dl vízbe és felverjük a tejszínt, majd a zselatinnal fixáljuk. Feldaraboljuk az ananászokat kis kockákra, beletesszük a már főtt krémbe és ha kihűlt a tejszínnel lazán az egészet összekeverjük. Egy kis vaníliás  tejben egyenként megáztatjuk a piskótát és egy üveg tálat kibélelünk vele. A krémet a piskóta közé öntjük. Hűtőbe tesszük néhány órára és már fogyasztható is.

Mindenkinek jó étvágyat!

Köszönjük szépen Csizolszki Zsuzsinak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top