Tésztasaláta

2011. 04. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:   

25 dkg orsótészta, de igazából bármilyen más fajta is lehet

35 dkg mexikói zöldségkeverék 

10 dkg csirkemellsonka

1 darab kisebb lila hagyma

2 evőkanál mustár

egy nagy doboz tejföl fele

só és bors

Elkészítés: 

Legelőször a tésztát főzöm ki, majd megpárolom a zöldségkeveréket, amit csak a párolás után sózok meg, a zöldségek megkeményedésének elkerülése végett. Közben feldarabolom a csirkemellsonkát és a lila hagymát, majd kikeverem a mustáros és tejfölös egyveleget. Miután minden kész, összekeverem a hozzávalókat, ráöntöm a tejfölös-mustáros elegyet, és sózom és borsozom, természetesen ügyelek arra, hogy ne használjak túl sok sót. Ebből a mennyiségből mi hárman eszünk, még marad  is ki egy adag. Egy adag persze nagyban függ az étkezők étvágyától is, tehát a megadott mennyiségek igény szerint változtathatók.  Gyakran szoktam készíteni, mert könnyű és mégis laktató. A hozzávalók is variálhatók, bármilyen zöldséget felhasználhatunk hozzá, illetve a sonkát csirkemellel és  virslivel is helyettesíthetjük.

Van véleményed? Érdekel egy téma, amiről még nem volt itt szó? El akarod mondani? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz és mesélj, kérdezz!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top