Hozzávalók:
25 dkg orsótészta, de igazából bármilyen más fajta is lehet
35 dkg mexikói zöldségkeverék
10 dkg csirkemellsonka
1 darab kisebb lila hagyma
2 evőkanál mustár
egy nagy doboz tejföl fele
só és bors
Elkészítés:
Legelőször a tésztát főzöm ki, majd megpárolom a zöldségkeveréket, amit csak a párolás után sózok meg, a zöldségek megkeményedésének elkerülése végett. Közben feldarabolom a csirkemellsonkát és a lila hagymát, majd kikeverem a mustáros és tejfölös egyveleget. Miután minden kész, összekeverem a hozzávalókat, ráöntöm a tejfölös-mustáros elegyet, és sózom és borsozom, természetesen ügyelek arra, hogy ne használjak túl sok sót. Ebből a mennyiségből mi hárman eszünk, még marad is ki egy adag. Egy adag persze nagyban függ az étkezők étvágyától is, tehát a megadott mennyiségek igény szerint változtathatók. Gyakran szoktam készíteni, mert könnyű és mégis laktató. A hozzávalók is variálhatók, bármilyen zöldséget felhasználhatunk hozzá, illetve a sonkát csirkemellel és virslivel is helyettesíthetjük.
Van véleményed? Érdekel egy téma, amiről még nem volt itt szó? El akarod mondani? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz és mesélj, kérdezz!