Hálószobatitkok olasz módra

2011. 04. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ha Olaszországról van szó, a kulináris és a kulturális nevezetességek mellett megkerülhetetlen téma a szex. A szenvedélyes, olasz macsók és a ringó csípőjű, forróvérű nők országában az erotika biztosan terítéken van, és magas szinten művelik, ez nem is lehet kérdés. De vajon tényleg ez a helyzet, vagy csak kívülállóként látjuk így? Nézzünk be a hálószobáikba és megtudjuk!

Ha abból indulunk ki, hogy egy felmérés szerint az európaiak többsége az olasz nőket tartja a legvonzóbbnak és a legelegánsabbnak, intenzív lepedőgyűrésre lehet számítani. Szépség tekintetében egyébként a spanyol nők állnak a második helyen, a franciák pedig a képzeletbeli dobogó harmadik fokát foglalják el.

Nemcsak szépek és elegánsak azonban, hanem meglehetősen forróvérűek is, ugyanis egy másik felmérés arra az eredményre jutott, hogy ők rendelkeznek a legnagyobb szexuális étvággyal Európában. A kutatás során 12 ezer európai nőt kérdeztek meg szexuális igényeikről. Az olasz nők 59 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ő bizony hetente több alkalommal igényli a szexet. A második helyen egyébként a csehek végeztek, a bronzérmet pedig az oroszok nyerték el. A sor végén az osztrák nők állnak, náluk csak 38 százalék szeretkezik egy héten többször is. A kutatás kitért a fogamzásgátlási szokásokra is, és az olasz nők itt is dobogósak lettek, ugyanis náluk szednek a legkevesebben fogamzásgátló tablettát; többségük az óvszerre vagy a megszakításos közösülésre szavaz.

Nemcsak a libidójuk figyelemre méltó, hanem a rámenősségük is – ez derül ki egy másik kutatásból. Aki ugyanis azt gondolja, hogy alapvetően romantikusak és kivárják, hogy a férfiak kezdeményezzenek, az nagyon téved. Odáig jutott ugyanis a dolog, hogy sokszor már az olasz bikák vágynak lassúbb tempóra és egy kis gyengéd kényeztetésre. A nők 48 százaléka ugyanis úgy nyilatkozott, hogy teljesen elfogadható, hogy ő kezdeményezzen, 34 százalékuk pedig nem is teketóriázik, és lerohanja a kiszemelt férfit. Ezzel szemben az urak kifejezetten hagyományőrzők, ugyanis mindössze 41 százalékuk próbálkozna ilyen direkt módszerekkel, és csak 15 százalékuk tenne ajánlatot közvetlenül a meghódítandó hölgynek. A többség a virágcsokrot és a romantikus vacsorát részesíti előnyben.

Ha pedig a tettek mezejére lépnek, ismét csak a szebbik nem képviselői bizonyulnak bevállalósabbnak, ugyanis a megkérdezettek csaknem fele szeret kezdeményezni az ágyban, ezt azonban a férfiak nem igazán díjazzák. Az előjáték kérdésében szintén nincs összhang az itáliai párok között: a férfiak legalább félórát szánnának csókokra és simogatásra, a nők szerint azonban elég arra negyedóra is, de ha elmarad, az sem katasztrófa. A hancúrozás után pedig szeretik gyorsan elhagyni a tetthelyet: egynegyedük legalábbis nem szívesen ébredne partnere mellett. A férfiak más véleményen vannak: 33 százalékuk szerint ugyanis levezetésképpen fontos a babusgatás és az édes szó, 29 százalékuk pedig szívesen ébredne azzal a nővel, akivel előzőleg szenvedélyes perceket töltött.

Ugyanez a tendencia olvasható ki az Olasz Szexológia és Alkalmazott Pszichológia Szövetség felméréséből is, melyben azt firtatták, hogy állnak az itáliaiak a romantikus szerelemmel. Az eredmény nem igazán támasztja alá azt a sztereotípiát, mely szerint Olaszország a romantika és a szerelem hazája. Az olaszok többsége ugyanis nemtől függetlenül azt gondolja, hogy a testi vonzalom fontosabb a szerelemnél. A férfiaknak mindössze 1 százaléka, a nőknek pedig 10 százaléka hisz a szerelemben és gondolja azt, hogy fontosabb, mint a szenvedély. Rómeó és Júlia története tehát egészen másképpen alakulna a 21. században.

Könnyű belátni, hogy az olasz macsók és ringó csípőjű asszonyaik életében a szenvedély és erotika nagyon is terítéken van, bár hálószobáikat sem kerülte el a 21. század; sok esetben ugyanis a nők is rászolgálnak a macsó jelzőre.

Van véleményed? Érdekel egy téma, amiről még nem volt itt szó? El akarod mondani? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz és mesélj, kérdezz!  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top