Thai masszázs

2008. 04. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az első nemzetközi okirat, amely megemlíti a thai masszázst Simon de Loubere emlékirata, aki francia összekötő tiszt volt a thai királyi udvarnál 1661-ben Ayutthia-ban.

A thai masszázst nemzedékről nemzedékre tanítják. 1836-ban III. Rama király uralma alatt királyi rendelet alapján összegyűjtötték az ősi művészeteket és tudományokat a Wat-Po-ban, egy újfajta egyetemet létrehozva. Ezek tartalmazzák az orvosi tudományokat, a gyógyszerkönyvet és a masszázst. 60 képen ábrázolják az emberi test vonalait és pontjait.

A masszázs egy ősi természetes gyógyító módszer. Napjainkban is nagyon népszerű és hasznos, mert biztonságos, nincsenek mellékhatásai és nem mérgező vagy ártalmas az egészségre.

A masszázs lényege, hogy a különböző testrészek gyúró, simogató, nyomkodó kezelésével a szervezetben olyan ingereket váltanak ki, amelyek a betegségeket, fájdalmakat képesek megszüntetni, de legalábbis enyhíteni. Keleten a gyógyításban ma is kisebb a gyógyszeres kezelés súlya, viszont máig nagy tekintélynek örvendenek a hagyományos masszázstechnikák.

Pozitív hatások:

minden testrészt, szinte minden porcikánkat megdolgozza mozgósítja testünk természetes gyógyító erejét, minden érintés után érezzük a gyógyító, frissítő energiát erősíti a köteléket a partnerek között, bensőséges élményt nyújt mindkettőnek javítja a sportteljesítményt, és hatására megszűnik például az izomláz és a fejfájás a testnek nemcsak a mozgás és nyújtózás iránti vágyát elégíti ki, hanem jó érzést és boldogságérzést is ad különös hatása a testnek és a szellemnek olyan részeit is eléri, amelyet más technika nem. hozzájárul szervezetünk méregtelenítéséhez

A már említett élettani hatások mellett a thai masszázs jótékonyan hat a vegetatív idegrendszerre, ezért fájdalomcsillapító hatása is van, és hatékonyan alkalmazható például alvászavarok esetén. Az sem véletlen, hogy masszázs után szó szerint jól érezzük magunkat a bőrünkben, hiszen a vérkeringés felgyorsulása a bőrre is pozitívan hat: feszesebbé, rugalmasabbá válik, pórusaink kitágulnak. A masszázs segíti a méreganyagok kitisztulását a szervezetből, melyet folyadékbevitellel magunk is fokozhatunk.

Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos koreográfiája van, a két órás masszázs során minden testrészen végigmegy a masszőr, aki a tenyerén kívül a térdét, talpát is használja. Frissítő masszázsként is alkalmazzák, hiszen serkenti a vérkeringést, regenerálja testünket, ellazítja az izmokat, fiatalító, vitalizáló erejű. Támogatja az immunrendszer működését.

A thai masszázst leginkább, ahhoz az élményhez lehetne hasonlítani, mintha egyszerre végeznénk jógagyakorlatokat fizikai erő kifejtése nélkül és részesülnénk akupresszúrás és reflexológiai kezelésben. A hatás egyszerre nyugtató és serkentő. Az energiapontok nyomása javítja a nyirokkeringést, stimulálja a belső szerveket és serkenti működésüket, egyensúlyba hozza a test energiarendszerét. A nyújtásokkal kiegészülve pedig oldja az izmok, ízületek merevségét és feszültségét, növeli a test rugalmasságát, és jótékonyan hat a csontozatra. Masszázs után ruganyosnak érezzük magunkat, könnyebben mozgunk, és megszűnik izmaink merevsége.

Kapcsolódó anyagok:

$$350$$

Kapcsolódó fórumok: $$f1135$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top