Hozzávalók: Piskótához: 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál holland kakaó, ½ csomag sütőpor.
Krémhez: 3 dl tojáslikőr, 1 csomag zselatin, 200 ml habtejszín, 4 tojás sárgája, 2 csomag vaníliáscukor.
A 3 tojásból hagyományos módon piskótát sütünk. Hagyjuk a tortaformában kihűlni. A krémhez a 4 tojás sárgáját kikeverjük a vaníliáscukorral, majd hozzá adjuk a tojáslikőrt, az 1 dl vízben feloldott zselatint és a végén beleforgatjuk a felvert habot. A piskótán rajta hagyjuk a karimát, rásimitjuk a krémet és 3 órára a hűtőbe tesszük. Díszíthetjük tejszinhabbal vagy csokireszelékkel.
Nagyon finom, jó étvágyat!
Köszönjük szépen Mezei Betty-nek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!