Hozzávalók: 4 nagyobb jonatán alma, 1 doboz mazsolás krémtúró, 2 evőkanál gyümölcs lekvár, 2 dkg szeletelt mandula, 2 dkg vaj, fahéj ízlés szerint.
Az almákat megmossuk, leszárítjuk, de nem hámozzuk meg. Közepét magház eltávolítóval kivájjuk, kiskanállal az üreget kimélyítjük, majd megtöltjük az őrölt fahéjjal ízesített mazsolás krémtúróval. A megtöltött almákat, a fele vajjal kikent hőálló tálba egymás mellé állítjuk, és a tetejüket megkenjük a maradék vajjal. 200-celsius-fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Megkenjük a kevés forró vízzel kikevert lekvárral, megszórjuk a mandulával, és még 2 percre visszatesszük a sütőbe.
Gyors téli finomság, jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Ruszné Piroskának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!