Tökipompos

2009. 03. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Tészta: 15 dkg főtt törtkrumpli, 50dkg liszt, 25dkg rétesliszt, 2,5dl langyos víz, 2,5 dkg só, 3,5dkg élesztő. Feltét: 1 nagy doboz tejföl, 25 dkg császárszalonna, 1 fej lila hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma.

A tészta hozzávalóit jól összegyúrom és kelesztem /lehet kenyérsütő gépben a dagasztó-kelesztő programon. Amíg kel a tészta felkockázom a császárszalonnát és kisütöm, apróra vágom a hagymát, a fokhagymát összezúzom és belekeverem a tejfölbe. A megkelt tésztát kizsírozott tepsibe rakom, elterítem, megszurkálom villával, meglocsolom a tejföllel, rászórom a szalonnát, a  lila hagymát, meglocsolom a szalonna sült zsírjával  és az előmelegített sütőbe teszem. Villával szoktam megszúrni, ha már nem ragad és szép színe van, lehet tálalni.

Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Bakos Hajnalkának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top