Töltött pogácsa

2009. 02. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Elmorzsolunk 50 dkg lisztet 25 dkg margarinnal, hozzáadunk 1 tojás sárgáját, 25 dkg sajtot, sót, kevés tejben felfuttatott 2 dkg élesztőt,  majd tejföllel összegyúrjuk. A tésztát egy éjszakát pihentetni kell hűtőszekrényben. Másnap félujjnyi vastagra kinyújtjuk és nagyobb pogácsákat szaggatunk. A pogácsák felét megkenjük 10 dkg sonkából, 15 dkg párizsiból és 5-10 dkg reszelt sajtból álló töltelékkel, amit előzőleg elkevertünk 2-3 kanál tejföllel, ízlés szerint fűszerezhetjük a tölteléket (bors, vegeta, só stb.)

Befedjük egy töltetlen pogácsával, széleiket jól összenyomjuk. Tetejüket tojássárgájával megkenjük és forró sütőben sütjük.

Jó étvágyat kívánok Mindenkinek !

Köszönjük szépen Szabados Kittinek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top