Töltött tök

2009. 09. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 db zsenge tök, 40 dkg darált sertés hús, 5 dkg rizs, 1 db citrom, ételízesítő, 1 csomó kapor,  4 dkg margarin, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, só, bors, pirospaprika, őrölt szerecsendió.   A tököt meghámozzuk, kettévágjuk és kimagozzuk. Kívül-belül bekenjük citromlével, belülről jól megszórjuk ételízesítővel. A darált húst a félig párolt rizzsel, paprikával, borssal, sóval jól összedolgozzuk. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a tököt, majd a két fél tökrészt összeillesztjük, és hosszúkás edénybe fektetjük.

Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Lefedve előmelegített sütőbe rakjuk. Amikor megfőtt, a töltött tököt óvatosan, nehogy szétessen, tálra fektetjük. Levéből kapros mártást készítünk. A töltött tököt a kapormártással leöntve, melegen tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Benkő Zsigmondnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top