Fantázia sütemény

2009. 09. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 3 darab tojás 3 evőkanál cukor 3 evőkanál liszt 0,5 dl olaj vagy 5 dkg olvasztott margarin 1 kávéskanál sütőpor 1 marék dió 6 szem datolya

A diót és a datolyát apró darabokra vágom. A tojásokat ketté választom, a sárgájával a cukrot és olajat habosra kikeverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem. A lisztet a sütőporral elkeverem. Utána a lisztet és a habbá vert tojásfehérjét a tojássárgájához keverem, végül beleteszem a darabolt diót és datolyát, majd kivajazott és belisztezett őzgerincformába öntöm. Előmelegített sütőben kb.180  fokon  15-20 perc alatt készre sütöm.

Nagyon gyakran megsütöm, hisz elrontani sem lehet. Mindig akadhat otthon belevaló, mazsola, aszalt gyümölcs, dió, meggy, cseresznye, cukrozott narancs vagy citromhéj, de volt amikor darált mákot tettem csak bele, sőt csináltam már úgy, hogy semmit nem tettem bele, és sütés után olvasztott csokival vontam be.

Remélem, hogy lesz , akinek kedvére való receptet tudtam adni! Szeretettel küldöm mindenkinek és jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen Hegedűsné Aranyos Ildikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top