Töltött zsenge karalábé

2008. 06. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók 4 személyre:

10 karalábé, 60 dkg darált hús, 2 tojás,1 szemle, 1 tejföl, 1 nagy csokor petrezselyem, só, bors, paprika

Elkészítése:

A karalábékat megtisztítjuk. 8 darabnak a közepét jól kivájjuk. A kivájt részeket és a 2 egész karalábét hosszúkás, nem túl vékony csíkokra vágjuk.

A darált húsból elkészítjük a tölteléket: egy nagyobb tálba a darált húst összedolgozzuk a vízbe áztatott és jól kifacsart zsemlével, a 2 egész tojással, sóval, borssal, piros paprikával jól beízesítjük. Megtöltjük vele a kivájt karalábékat.

Egy nagyobb lábasba beállítjuk a töltött karalábékat, köré szórjuk a felvágott karalábét, majd felengedjük annyi vízzel, hogy legalább a karalábék közepéig érjen. Mokkáskanálnyi sóval megsózzuk. Lassú tűzőn, fedő alatt megpároljuk. Kb. 40 perc kell a pároláshoz, de úgy ellenőrizhetjük, hogy puha-e, hogy húsvillával óvatosan beleszúrunk a karalábékba és a töltelékbe.

Ha megpuhult, akkor a töltött karalábékat óvatosan kiszedjük egy tálra. A tejfölbe belekeverünk 2 csapott kanál lisztet és az apróra vágott petrezselymet, majd ezzel behabarjuk a lábasban maradt, darabolt karalábét, és felforraljuk. Ha sűrű lenne, nyugodtan hígítsuk vízzel és ha kell, ízesítsük még sóval.

Visszatesszük a töltött karalábét és azzal is egyszer összeforraljuk. Már tálalhatjuk is.

Köszönjük szépen Jámborné Varga Ritának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top