Top Secret

2009. 04. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ahogy most magam elé veszem ezt a zöld szörnyeteget, melynek megvásárlásánál meg voltam győződve, hogy semleges fekete színű – ám megnyugtatásomra másoknak is extra világítás kell, hogy ezt megállapítsák – és végig túrok benne, a kérdés még mindig megválaszolatlan marad.

Szóval, kedves urak, kik számtalanszor lamentáltok ezen a kérdésen, íme a tartalom:

1. számú darab – vagy 3-féle ajakír – hogy miért kell három? Csak, mert általában úgysem tudom, hogy melyiket hová teszem, így legalább egyet biztos megtalálok. 2. számú darab – legalább egy tucat toll: hegyes végű, golyós, fekete, piros, zöld… és még ezek közül a legtöbb fog is. Erre az én tökéletes magyarázatom mi más lenne, mint, hogy grafomán vagyok. Ennek következménye az is, hogy most ön kedves olvasó, a képernyő előtt rontja a szemét. 3. számú darab – 2 darab mobil telefon. Egy személyes, egy céges használatra. Hah, még emlékszem, mikor tiniként kinevettem azokat, akik két mobillal rohangásztak. Most meg, ha elkezd zenélni a táskám, azt sem tudom, hová kapjak… 4. számú darab – egy kis zsebbe belezsúfolható tisztasági csomag, ami nélkül nincs nő, aki manapság elindulna. Ki tudja, hogy mit hoz a természet? 5. számú darab – mentolos cukorka és rágógumi, amit általában inkább kínálgatni szoktam, mint használni, mert a rágó valahogy idegesít (rágom-rágom, de csak éhes leszek tőle). Ráadásul megfigyelte már valaki, hogy a legtöbb ember milyen hülyén tud rágózni? Mintha a Riska tehenet figyelnénk a mezőn… 6. számú darab – kulcsok. Komolyan a legidegesítőbb darab. Tuti, hogy a nap végén a táska alján köt ki és az ajtóban állva, félig az utcán állva, könyékig kell túrnom a táskában, mire meglelem ezt a néhány fém darabot. 7. számú darab – szemcsepp és kézkrém. Nyuszi szemeket és a papirusz érzetű kézfogást inkább hanyagoljuk minden esetben. 8. számú darab – két jegyzetfüzet, vagy inkább három, vagy négy, mikor hogyan alakul a napom. Ezekben a japán és spanyol leckén túl megtalálható az egész élettörténetem az utóbbi egy évre visszamenőleg, pedig életemben egy naplót sem írtam. 9. számú darab – mondjam még? Nos, egy húzásra: fájdalomcsillapító, néhány papír fecni, mp3, pénztárca, kézi tükör, zsepi, buszbérlet és slussz.

A lista, mint látható, elég tekintélyes lett és ezek csak az állandó darabok, de mondja azt őszintén bárki is ezután kedves uraim, hogy felesleges cuccokat hurcolunk! Hisz, ha jól végig gondoljuk, akkor párunk legtöbbször azért tud kényelmesen elindulni velünk otthonról, mert minden életmentő, szükséges tárgy ott lapul a mi táskánkban. Tehát ezek után azt ajánlom, hogy senki se akarjon olyan titkokra fényt deríteni, amiknek jobb sötét ismeretlenségben maradni. Főleg, mert mi nők sem tudjuk, hogy milyen meglepetések várnak minket a táskánkban.

ui.: Azóta beszereztem egy még nagyobb szörnyet...



Szerző

donna.hu



Scroll to Top