Túl a kristálygömbön

2011. 06. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Mindenkinek vannak olyan pillanatai, mikor azt kívánja, bárcsak lenne egy kristálygömbje, amibe beletekintve megtudhatná, mit hoz a jövő – akár jóra, akár rosszra számíthat. Ez a vágy nem új keletű, ősidők óta velünk van, próbáljuk faggatni a kártyát, a rúnákat, a tenyerünket. ...és szinte mindent, amivel kapcsolatba kerülünk, aminek következtében igazán hihetetlen jóslási technikák fejlődtek ki.

Itt van mindjárt a tűjóslás. Nem kell hozzá más, csak 13 tű vagy gombostű, melyből 10 egyenes, 3 pedig hajlított, plusz egy asztal, amit például liszttel szórunk be. Az alaposan összekevert tűket rá kell dobni, majd kezdhetjük kiókumulálni, mit is üzen az ily módon kapott ábra.

Ha netán attól tartunk, hogy a tűkkel megszúrjuk magunkat, akkor induljunk el a hűtő felé, tegyük fel magunkban a kérdésünket, majd ragadjuk meg a frigó mélyén rejtőző sajtot és vizslassuk meg, figyelmünket a legkisebb részletekre is kiterjesztve. Hogy ebből hogy lehet megmondani a jövőt? Ha más nem is, a szabad asszociációs képességünk mindenképpen fejlődik…

Egyértelműbb jövendőmondásra vágyunk? Forduljunk a képes módszerhez! Lényege, hogy erősen koncentrálunk a minket foglalkoztató problémára, majd várjuk a megoldást, ami jelentkezhet egy álomkép formájában, de az is lehet, hogy a buszmegálló egyik plakátja közvetíti majd az üzenetet. Akár még működhet is, csak ember legyen a talpán, aki az őt érő vizuális ingeráradatból ki tudja szűrni a választ a kérdésére.

Viszont lehet szűkíteni a kört. Képi válasz helyett írottat keressünk. Üssük fel a Bibliát, ahol kinyílik, ott lesz a jövőnk kulcsa. Ám nem kötelező a szentíráshoz fordulni, kedvenc segíts magadon olvasmányunk, vagy bármilyen más könyv is megteszi. Nagyszerű, nemdebár? Ám ha úgy érezzük, hogy mi még ebből se tudjuk kisilabizálni, mit hoz a holnap, akkor még mindig felkereshetünk egy jósnőt, vagy megvárhatjuk, mi fog történni, megtéve mindent, hogy a lehető legjobban alakuljanak a dolgaink.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top